Selecteer een pagina

Ze kon zich nog levendig herinneren hoe ze, voor het eerst in hun nieuwe huis, als 6-jarige aan haar haren haar kamer in werd gesleurd, met nog een schop onder haar kont. “Het is jouw schuld dat je moeder en ik ruzie hebben!”

Het 19-jarige meisje bij mij op de bank vertelt hoe zij deze woorden haar hele jeugd, vrijwel dagelijks naar haar hoofd kreeg. Regelmatig gepaard met fysiek geweld. Zelfs toen haar ouders gescheiden waren en vader een nieuwe vriendin kreeg, bleef hij haar de schuld geven voor alle problemen binnen deze nieuwe relatie.

Inmiddels heeft ze het contact met haar vader verbroken en woont ze bij haar moeder. En hoewel ze veel vrienden heeft en een leuke opleiding doet, lukt het haar niet om gelukkig te zijn…

De huisarts adviseerde haar om een tekening te maken, nadat dit moedige meisje vorig jaar om hulp had gevraagd. Onnodig om te zeggen dat ze zich niet serieus genomen voelde.

Gelukkig is dit meisje vandaag bij mij gekomen. Hoewel ze het heel spannend vindt, is ze heel blij dat ze iemand heeft gevonden die echt naar haar luistert. Iemand die niet meteen haar vader veroordeelt, want de liefde van dit meisje voor haar vader is onvoorwaardelijk, ondanks al zijn fouten. En ik begrijp dat.

In de hypnosesessie die volgde, heeft dit moedige meisje gesprekken gevoerd met haar vader en met zijn ouders, haar opa en oma, en haar kant van het verhaal verteld. Ze kon haar vader vergeven dat hij te zwak of te ziek is om eerlijk te zijn over zijn gedrag. Maar ze had een excuus nodig en de liefde van haar opa en oma, die bewust of onbewust, al die tijd hadden weggekeken.

Het was een prachtige sessie, waarin veel tranen vloeiden. Maar na 1,5 uur bij mij op de bank, stapte er een stralend, opgelucht, wijs meisje de wereld weer in.

Ik ben heel blij dat ik dit meisje al op 19-jarige leeftijd heb kunnen helpen. Deze vorm van verbale mishandeling, laat diepe sporten na in je onderbewustzijn. En hoewel ik het verleden niet ongedaan kan maken, kan ik wel helpen om de schade te repareren. 🙏🌺🙏

× Stuur me een WhatsAppje